כשרוצים לראשונה לבנות אתר, כבר בהתחלה נתקלים בשאלות הבאות: מהו אחסון אתרים? מה ההבדל בין חברות האחסון? כמה עולה לאחסן אתר?
במאמר הבא, אנסה לשפוך קצת אור על הנושא 🙂
בפניכם עומדת גם האופציה לסרטון שהכנתי המסביר את הכל לפרטי פרטים ב3 דק' בלבד.
חברת אחסון כשמה היא נותנת שירותי אחסון לאתר שלכם, לאתר שלכם יש זיכרון והזיכרון הזה צריך לשבת איפושהו. בדומה לטלפון שלכם שמצריך זיכרון על מנת שתוכלו להוריד אפליקציות, לצלם תמונות וכ'ו – כך גם האתר שלכם.
הסוגייה שדובר עליה רבות, איפה הכי כדאי לאחסן, בחו"ל או בישראל? ומה ההבדל בכלל?
בגדול, שירותי אחסון בחו"ל זולים משמעותית מישראל, לכן אם אתם בונים אתר אינטרנט ראשוני ועדיין אין לכם ממש לקוחות, זו אחלה אופציה בשבילכם. ההבדל העיקרי בין אחסון בארץ לאחסון בחו"ל הוא מהירות הטעינה של האתר. ככל ששרת האחסון יותר קרוב למשתמשים – כך האתר יעלה יותר מהר. לכן במידה ויש לכם קהל לקוחות גדול שרובו בישראל, מהירות הטעינה כאן היא חשובה, וכדאי לכם לשקול על אחסון בארץ. בני אדם רוצים הכל כאן ועכשיו, אם לאתר שלכם לוקח 2-3 שניות עד שהוא טוען את העמוד ללקוח, סביר להניח שהלקוח יעבור לאתר של המתחרה.
אם החלטתם שאתם הולכים על אחסון בחו"ל, היתי ממליץ על חברת Host Gator, השירות שלהם מעולה ובמחירים זולים. ניתן לאסן אתר אינטרנט בעלות של 10$ (כ35 שקלים) לחודש. בנוסף הם נותנים שירות לקוחות 24 שעות בצ'אט באנגלית עם נציג, אם אתם מסתדרים עם השפה תהינו משירות יעיל וידידותי.
לאלה מאיתנו שהחליטו לאחסן בישראל, כאן המחירים כבר יותר גבוהים ומתחילים מאיזור ה50₪-60₪ ש"ח לחודש נכון לכתיבת המאמר הזה.
החברה שאני אישית מאחסן בה היא חברת JetServer, מאוד מרוצה, שירות לקוחות טלפוני בעברית והם עונים באותו רגע ללא המתנה לכל שאלה או עזרה שתצטרכו.
חברה נוספת מומלצת בישראל היא חברת Upress – אומנם הכי יקרים אבל נותנים כל מיני שירותים נוספים שלחברות האחרות אין, כמו גיבוי האתר שלכם באופן מלא כולל דטא בייס בלחיצת כפתור.